Hoe werk ik?

Aanmelden/contactHondenuitlaat Service
Wanneer u gebruik wilt maken van mijn hondenuitlaat service, of wilt weten of ik plek heb voor uw hond, vul dan vrijblijvend het aanmeldformulier in.

Intakegesprek
Wilt u gebruik maken van mijn hondenuitlaat service, dan kom ik eerst bij u thuis voor een intake gesprek. Tijdens het intake gesprek maak ik kennis met uzelf en uw hond en bespreken we samen wat belangrijk is voor uw hond. Tenslotte kent u zelf uw hond het beste. We bespreken waar ik rekening mee dien te houden en ik hoor van u wat u voor uw hond belangrijk vindt om te ervaren. Voor de ene hond is dat het contact met een groep, voor de ander is het een uitlaatklep voor een overschot aan energie. Dat kan natuurlijk voor elke hond anders zijn. Soms ga ik eerst een wandeling maken met uw hond (met of zonder u) om te kijken hoe de hond reageert. Wanneer uw hond de eerste keer meegaat in de groep, bekijk ik of loslopen verantwoord is. Uiteraard in overleg met u.

Voor mijn hondenuitlaat service werk ik met een vragenlijst, wat een vereiste is van de Stichting HUS (Honden Uitlaatservice) waar ik bij aangesloten ben (zie ook Certificering). Met de vragenlijst komen allerlei aspecten aan de orde, zoals contract, Algemene Voorwaarden, telefoonnummer(s) waar u op het moment van de wandeling te bereiken bent, gegevens van de hond en eventueel de dierenarts.

Wandelingen
Er is op elke werkdag in principe 1 wandeling, met een wandeltijd van minimaal 1 uur. Afhankelijk van uw woonadres en ophaalroute is uw hond dan ongeveer 2 uur van huis per wandeling. Voor de honden die het fijn vinden, is er tijdens de wandeling gelegenheid om te zwemmen. Regelmatig maak ik foto’s van de hond(en) tijdens de wandeling, die ook te zien zijn op de website (uiteraard alleen indien u dit goed vindt). Na de wandeling doe ik mijn uiterste best om de honden weer zo goed mogelijk schoon te krijgen, om ze daarna weer tevreden naar huis te brengen.

Kleine groepenHondenuitlaat Service
Belangrijk voor mijn eigen hondenuitlaat service is dat de groepen niet al te groot worden (maximaal 6 honden), zodat er voldoende overzicht blijft en er aandacht is voor alle honden in mijn groepje. Ik vind het namelijk zelf ook erg leuk om met de honden bezig te zijn. Bij grotere groepen is dit vaak lastiger en kan er sneller sprake zijn van overlast. Een te grote roedel is namelijk al snel té aanwezig in de beperkt beschikbare uitlaatplekken in de omgeving.

Penning, halsband en riem
Elke hond die aan mijn zorgen wordt toevertrouwd, krijgt een eigen penning aan de halsband met mijn telefoonnummer. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, weet iedereen wie er op dat moment benaderd moet worden voor de hond. Ook op mijn bus staat het telefoonnummer duidelijk vermeld. Ik werk met eigen halsbanden en riemen, voor elke hond een eigen set. Zo kan uw eigen materiaal thuis blijven en ook niet vies worden of kapot gaan.

Meer lezen over mijn hondenuitlaat service?