Certificering en Opleidingen

Hondenuitlaat ServiceHet diploma voor de erkende hondenuitlaat service heb ik behaald om te laten zien dat het voor mij een serieuze zaak is. Een onderdeel van dit diploma is bijvoorbeeld EHBO voor honden. Daarnaast ben ik aangesloten bij en voldoe ik aan alle gestelde eisen van de branchevereniging voor honden uitlaatservices, HUS-Nederland. HUS-Nederland stelt ook de aanwezigheid van een brandblusser, een EHBO kit (ook meegenomen tijdens de wandeling) en afzonderlijke benches voor extra veiligheid verplicht. Dit is allemaal goed geregeld in de auto, zie de foto’s. Voor het comfort is een elektrisch ventilatiesysteem aanwezig, dat ook werkt bij stilstand van de auto.

Ik heb een opleiding gevolgd tot Kynologisch Gedragstherapeut, die is bedoeld als achtergrond informatie voor mijzelf en niet om hiervan mijn beroep te maken. Ik ben daardoor beter in staat om te beoordelen wat er gebeurt in de roedel. Ook kan ik zo beter het gedrag van de individuele hond inschatten en – indien nodig – bijsturen. Het is een meerjarige opleiding en ik ben geslaagd voor de modules Gedragsleer, Trainingstechnieken en Ras en Gedrag. Deze modules hebben specifiek betrekking op (het gedrag van) de hond. Ik vind dat u wel wat kennis mag verwachten als u uw lieveling aan mijn hondenuitlaat service toevertrouwt.

Betrouwbaarheid vind ik een sleutelwoord voor een succesvolle hondenuitlaat service, uw huissleutel is daarom bij mij in veilige handen. Alleen op de afgesproken wandeldagen wordt uw sleutel meegenomen, gedurende de overige dagen zijn ze thuis veilig in een sleutelkluis opgeborgen. Op verzoek kan ik een Verklaring Omtrent Gedrag tonen en tevens werk ik met een sleutelcontract zodat alle afspraken duidelijk zijn.

Meer lezen over mijn hondenuitlaat service?